Företaget

Företaget Vetehatten är ett familjeföretag som startade 2003 och övertog samma lokaler som hembygdsföreningen sedan 1981 drivit café i och är Gällivares äldsta café och sysselsätter i dagsläget 7 personer

I vårt café har vi i dagsläget närmare 70 sittplatser och med vår uteservering under sommaren blir det närmare 100 sittplatser.

Inomhus är det gott om plats mellan borden så för den som åker permobil eller rullstol är det inga problem att ta sig fram.

2003 tillkom även bageri och konditoriverksamheten med tillhörande tårtavdelning. Vetehatten har alltid varit självförsörjande på allt bröd som finns att tillgå hos oss. Vårt bageri som ligger i anslutning till caféet sysselsätter i dagsläget 3 Bagare med sammanlagt 50 års erfarenhet och den kunskapen märks tydligt i vårt sortiment med så kallade retrobullar Att ha bageriet på samma plats säkerställer också den höga kvalité vi ställer på allt vårt bröd. Allt bröd görs för hand och innehåller bara kvalitativt bra råvaror och absolut inga syntetiska tillsatser som ex vis mjukgörare för att behålla färskheten. Detta blir allt vanligare, framförallt hos större leveransbagerier och bakeoff produkter.

Det bröd vi använder till våra smörgåsar bakar vi också själva och även här är kvalitén viktig.

Vi använder inte bara bra råvaror utan kvalitativt bra råvaror exempelvis Arboga leverpastej, Kronfågelns salladskyckling, Räkor i lake, Rydbergs dressingar etc.

En del sorter av matbröd kan vi tillhandahålla på beställning, men tyvärr inte allt, detta på grund av utrymmesbrist i bageriet.

Att vi sedan starten 2003 har haft ett  ökande besöksantal har inte bara gagnat oss utan även det fina hembygdsmuseet som ligger i samma byggnad. Vi kan stolta säga att vi utan tvekan hjälpt till att höja pulsen i gamla centralskolan under dessa år.

Vi är det lilla hembageriet med det stora sortimentet så följ doften av nybakat bröd och få färskt bröd bakat med lika delar smör och kärlek

Varmt välkommen in att prova vårt goda bröd på plats eller att ta med hem.


.:..   .: